mercoledì 29 dicembre 2010

O mancare gatita cu multa dragoste iese intotdeauna buna. Dragostea este ingredientul principal.Culorile imbinte corect,dau dorinta si savoare familiei tale

Cand gatesc, ma inspir in primul rand din natura. Mi se pare minunata lumea lor plina de veselie si culoare si recunosc ca ma joc cu placere Gatitul este o pasiune recent descoperita, inca am multe de invatat. Mama MA tinea ca pe o domnisoara, nu prea ma lasat in bucatarie, asa ca pot spune ca sunt mai mult autodidacta
Micile mele secrete sunt putine; in primul rand, e o regula de aur la mine: nu intra in bucatarie nervos! E periculos si risti sa arzi totul! Trebuie neaparat veselie. Mie imi place sa ma duc sa gatesc intr-o atmosfera linistita si chiar sa ascult putina muzica. Alt mic secret este sa ai o mica idee de la inceput ce vei face cu ingredientele, dar sa nu uiti sa fii original, pune ceva de la tine! Chiar si atunci cand ma grabesc, tot trebuie putin de ''personal touch'', macar ca decor, daca nu in continutul retetei. De asemenea, imi place sa am oameni dragi la masa, nu invit niciodata acasa ''obligatiile''.
S-a intamplat sa mi se arda multe mancaruri din cauza ca uitam de ele, dand fuga prin casa sa fac curat sau sa incerc sa fac ceva deosebit care sa se dovedeasca o catastrofa, dar le-am luat ca pe amintiri amuzante si nu m-am descurajat. Cel mai haios era cum mi se dezumfla mie blatul de tort pe care il scoteam prea devreme,sau facand cinzeci de mii de treburi o o data uitam de papa,si nebuneala era ca si inceputul.Urletele sefilor mei,si ciuda mare ca trebuia sa o iau de la capat muncind de doua ori.Voua nu vi s-a intamplat?De aia eu fac meniul de cu seara,ziua ma apuc de facut mancare devreme,la amiaza fac curat,dupa-amiaza calc si am timp si pt mine sa fiu frumoasa,sa ma delect cu un pahar de vin rosu,sa-mi aplic masca mea de fructe pe fata,si sa fac un dus cu uleiuri parfumate.
Nu uitati,DE CELE TREI CALITATI ALE UNEI FEMEI:Sa fiti adevarate gospodine,o doamna in socetate si o sotie exemplara.
In general si foarte pe scurt, in viata nu imi place sa iau lucrurile asa cum sunt! Nu pot! Daca ceva nu mi se pare corect, nu pot sa nu ma revolt! De asemenea, imi place mult noul si apreciez foarte tare originalitatea! Imi plac sentimentele sincere si puternice. Consider ca este mai bine mai putin si bun, decat mult si fara valoare. Consider ca in viata trebuie sa fii impacat cu tine. Chiar daca gresesti, trebuie sa expoatezi acel aspect, sa inveti din greseli si sa nu te sperii de ele, sa nu le lasi sa te consume, sa le iei ca pe niste experimente, sa-ti asumi greselile. Nu imi plac oamenii fara coloana vertebrala. De asemenea, consider ca este important sa ne exprimam frumos si civilizat, dar fara a fi lingusitori. Nu-mi plac misoginii, pedofilii si femeile viclene. Cel mai important aspect in viata, dupa mine, este sa nu uitam sa evoluam spiritual si asta putem face in primul rand prin creatie, de aceea si mottoul meu este ''un om trebuie sa-si hraneasca sufletul cu ceva... eu am ales sa creez hrana'' pentru ca aici am gasit un mod de a crea ceva zilnic si dand nastere unor retete noi si ornandu-le frumos si gatind cu suflet, cred ca resusesc sa-mi bucur sufletul si sa-i dau libertatea de expresie! Desigur ca si intelepciunea dobandita in timp si in urma diverselor greutati cu care ne confruntam este importanta in evolutia noastra. Cred ca as putea vorbi 100 de pagini cel putin despre acest subiect.
In general, imi place c-am tot ce tine de latura artistica: desen, ornare mancaruri. Cea mai recenta pasiune a mea, de c-am 4 ani incoace, de cand lucrez in Italia este Gatitul! Imi place sa fac mancaruri noi si gustoase, incerc sa le fac frumoase si sanatoase.
Am lucrat un an in bucataria Italiana,unde de la toate varietatile de paste,pizze am ajuns sa fiu cea mai buna in baza de peste.Gatesc caracatita cu mazare,peste la cuptor in vin si impachetati in staniol,spada,orata si nu in ultimul rand scoicile in vin alb...o bunatate:):):)O alta pasiune gatitul "carnei de vita".Ador sa gatesc carnea de vita la cuptor,tavalita in faina alba si mustar,stropita cu vin rosu si parfumate cu prune uscate.Este inventia mea,si am sa o expun pe blogul meu.
 Vreau sa va multumesc in primul rand pentru incurajare si pentru faptul ca mi-ati dat atentie! Este foarte important pentru un incepator sa primeasca atentie, sa vada ca reteta sa a atras atentia! In al doilea rand, chiar as vrea sa va rog, fara sfiala, daca vreodata credeti ca as putea imbunatati o reteta cu ceva, sa -mi dati sfatul vostru, daca credeti ca o combinatie de ingrediente nu merge sa-mi spuneti! Dar eu sper sa va impresionez placut si sa fiu si eu de folos la randul meu cu sfaturile mele altor incepatori.
Poop,Gabryella!