lunedì 16 gennaio 2012

Pui cu gogosari

     Carnea de pui este foarte economica,este o carne care se poate prepara la orice tip de mancare si leaga perfect toate tipurile de condimente.Pentru ca foarte multi prieteni de ai mei,imi cer retete cu pui,lejere si usor de preparat.Astazi m-am gandit sa gatesc si sa expun pe blogul meu."PUI CU GOGOSARI"

     Ingrediente:
1,2kg de pui taiate in bucati,(sau poti adauga numai piept de pui)2-3 gogosari,6 linguri de bulion,(sau 3-4 rosii)1ceapa mica,1/2pahar de vin alb,ulei de masline,patrunjel,sare,piper alb sau negru.

   Mod de preparare:
  Indepartam pielita de pe carnea de pui apoi spalam si taiem bucati potrivite(eu unul din piepti l-am dezosat iar pe celalalt nu). Punem intr-o tigaie putin ulei ,lasam la incins iar apoi punem bucatile de carne si le lasam pana se rumenesc pe ambele parti. Scoatem carnea si o punem intr-un vas acoperit iar in uleiul in care am rumenit carnea punem  ceapa taiata marunt si gogosarii taiati fasii.Cand legumele sunt gata  le amestecam cu carnea , acoperim cu apa si condimentam cu sare si piper.Lasam la foc mic sa fiarba circa 10-15 min. dupa care adaugam rosiile decojite,sau bulionul Mai lasam pana ce scade si apoi tragem vasul de pe foc si asezonam cu patrunjel verde taiat.
Nu uita de vinul alb sec pentru aceasta reteta delicioasa
Va doresc pofta buna!


Sursa:Gabriela!