lunedì 4 luglio 2011

Tarta cu visine


Pentru o tava de 24x37, sau putin mai mica:
  • 200 g untPrajitura cu visine
  • 250 g faina
  • 250 g zahar fin
  • 200 g iaurt
  • 5 oua
  • 500 g visine fara samburi
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 pliculet zahar vanilat

Mod de preparare:

Amestecam untul cu zaharul si zaharul vanilat pana se omogenizeaza. Le mixam pana se dizolva zaharul complet, sau macar pe jumatate. Daca folositi zahar fin, se dizolva mult mai usor decat zaharul tos normal.
Separam ouale, iar galbenusurile le adaugam unul cate unul peste unt si mixam in continuare. Batem albusurile spuma, iar faina o amestecam cu praful de copt. Incorporam in unt cate 1- 2 linguri de faina, alternativ cu 1 - 2 linguri de albus, pana se termina ambele. La sfarsit adaugam iaurtul si amestecam putin. Turnam compozitia intr-o tava unsa cu unt sau ulei si tapetata cu faina. Prajitura cu visine
Dam la cuptor pentru 10 - 15 minute, la 180 de grade, pana incepe sa se inchege la suprafata, spre margini. Scoatem din cuptor, adaugam visinele pe deasupra si punem inapoi la copt pentru 25 - 35 de minute, pana trece testul scobitorii. Adaugandvisinele dupa ce blatul este putin intarit, acestea nu se vor mai scufunda si vor ramane mai la suprafata. Dupa ce se raceste, portionam, pudram cu zahar pudra si savuram prajitura care are aproximativ 280 calorii la 100 de grame.

Nessun commento:

Posta un commento