Nu stiu daca poate fi ceva mai usor de gatit decat orezul cu legume. Daca iei orez de buna calitate, n-ar trebui sa fie nicio problema in a pregati o garnitura delicioasa pentru fripturi sau carnati. In plus, exista acele pachete de legume congelate, care se gatesc fara sa se mai dezghete, si care pot fi gata in 15 minute. Le scoti din congelator, le arunci in tigaia cu putin ulei incins, le amesteci vreo 5 minute, pui o ceasca de apa si lasi sa fiarba inca vreo 10 minute, amestecand din cand in cand.
Eu prefer totul natural...apa inghetata strica gustul si vitaminele alimentelor...dar n-a la nevoie..pui ce ai...!
Am folosit urmatoarele ingrediente:
Pentru 4 persoane:....am adaugat 500g de orez....ideal ar fi 300g(familie mancacioasa..am eu)!!
- 500g pachet orez cu 3ardei grasi
- 1 morcov,dat prin razatoarea mica
- 1 ceapa medie, taiata marunt
- 1 catel de usturoi, curatat de coaja si prajit in ulei (cand e prajit il scoti afara)
- 1 ceasca de boabe de porumb
- 1 lingura de ulei de masline
- 1 ceasca suc de rosii (optional)
- sare si piper dupa gust
Mod de preparare:
Se ia o tigaie, se pune uleiul in ea, se incinge si se caleste usturoiul,apoi ceapa vreo 2-3 minute. Apoi se adauga orezul cu legume si porumbul si se tine la foc mediu, amestecand des, pana cand vedeti ca incepe sa se inmoaie. Adaugati o ceasca de apa sau:(aparte incalzeste..300g apa calda si arunca un cub knorr)si putina sare si lasati sa fiarba la foc mic vreo 15-20 minute,(pana simtiti ca sa inmuiat bobul de orez), amestecand din cand in cand, ca sa nu se lipeasca orezul de tigaie. Daca vreti, cu 2-3 minute inainte de final se adauga o ceasca de suc de rosii,sau bucati de salam,carnaciori..(.tot ce va trece prin cap). Eu nu am facut asa, dar nu e o regula, cateodata imi place sa fie orezul alb, in special daca il servesc ca si garnitura. In cazul de fata, orezul cu legume a fost chiar felul principal, dar tot mi-a placut sa fie alb.Ma incanta contrastul culorilor...si simt ca trebuie sa savurez fiecare bob de orez....
Se ia o tigaie, se pune uleiul in ea, se incinge si se caleste usturoiul,apoi ceapa vreo 2-3 minute. Apoi se adauga orezul cu legume si porumbul si se tine la foc mediu, amestecand des, pana cand vedeti ca incepe sa se inmoaie. Adaugati o ceasca de apa sau:(aparte incalzeste..300g apa calda si arunca un cub knorr)si putina sare si lasati sa fiarba la foc mic vreo 15-20 minute,(pana simtiti ca sa inmuiat bobul de orez), amestecand din cand in cand, ca sa nu se lipeasca orezul de tigaie. Daca vreti, cu 2-3 minute inainte de final se adauga o ceasca de suc de rosii,sau bucati de salam,carnaciori..(.tot ce va trece prin cap). Eu nu am facut asa, dar nu e o regula, cateodata imi place sa fie orezul alb, in special daca il servesc ca si garnitura. In cazul de fata, orezul cu legume a fost chiar felul principal, dar tot mi-a placut sa fie alb.Ma incanta contrastul culorilor...si simt ca trebuie sa savurez fiecare bob de orez....
Va urez pofta buna...alaturi de aceasta farfurie frumoasa..si asortata de delicul legumelor...va invit sa serviti un pahar de vin sec..pop
Sursa:Gabriela