martedì 22 novembre 2011
Prajitura cu miere si vin
Ingrediente: 450 g faina, 1 cana de vin rosu, 1 cana miere, 1 cana ulei, 1 plic praf de copt, 2 linguri zeama lamaie, 1 lingurita scortisoara macinata, 6 cuisoare, coaja unei portocale.
Mod de preparare: Vinul, mierea si uleiul se amesteca intr-un vas. Se adauga coaja de portocala, cuisoarele, scortisoara, praful de copt stins cu zeama de lamaie. Treptat, incorporam faina. Compozitia este pusa intr-un cuptor incins, timp de o ora. Pofta buna.
Sursa:Gabriela
Gabriela
ingrediente,
Prajitura cu miere si vin,
vin rosu
Reteta lui Sasmengo-"Snitel de pui cu piure de cartofi"
Pentru o foarte buna preparare a "Snitelui de pui",ai nevoie de urmatoarele...ingrediente:
-un piept de pui,dezosat.....(si taiat felii pentru snitele)
-2 oua
-pesmet
-20 ml vin alb
-patrunjel
-2 linguri granna
-sare
-piper
Zbate cele 2 oua ,intr-un bol adauga,2 linguri granna,20ml vin alb,patrunjel,sare ,piper dupa gust...iar la urma adauga si pieptul de pui.Le lasi la macerat 20 de minute.
Incinge ulei intr-o tigaie(pana ese fum),aparte trece fiecare bucatica de piept de pui,prin pesmet,preseaza bine cu podul palmei, pentru a nu inegri foarte repede uleiul.
Vor arata ca in imaginea de mai sus....."rumen si frumos".
PIURE DE CARTOFI
Curata cartofii de coaja,spalaii bine, taie cartofii in bucati mijlocii, pune la fiert cu sare.
Cand sunt gata,scurge apa din vasul care i-ai fert (si tot in acelasi vas sfaramiteaza-i natural cu telul...adauga 50ml lapte,2 linguri smantana,si o lingura de unt...daca mai trebuie adauga si sare...Amesteca totul bine pana se formeaza o pasta alba.(Daca iti place "piure galben",adauga in compozitie si un galbenus de ou crud si mesteca energic).
Ca si garnitura la acesta frumoasa farfurie,iti recomand:salata murata de sezon,patlagele(gogonele),pepene murat.....gogosari umpluti cu varza si murati,sau moare;
Sau garnitura de legume:morcovi caliti,broccoli,pastai congelate,legume mexicane.....etc.
Nu uitati de vinul alb,lejer care sa va faca sa va simtiti in al 9-lea cer.
Va urez pofta buna!
Sursa:Gabriela
-un piept de pui,dezosat.....(si taiat felii pentru snitele)
-2 oua
-pesmet
-20 ml vin alb
-patrunjel
-2 linguri granna
-sare
-piper
Zbate cele 2 oua ,intr-un bol adauga,2 linguri granna,20ml vin alb,patrunjel,sare ,piper dupa gust...iar la urma adauga si pieptul de pui.Le lasi la macerat 20 de minute.
Incinge ulei intr-o tigaie(pana ese fum),aparte trece fiecare bucatica de piept de pui,prin pesmet,preseaza bine cu podul palmei, pentru a nu inegri foarte repede uleiul.
Vor arata ca in imaginea de mai sus....."rumen si frumos".
PIURE DE CARTOFI
Curata cartofii de coaja,spalaii bine, taie cartofii in bucati mijlocii, pune la fiert cu sare.
Cand sunt gata,scurge apa din vasul care i-ai fert (si tot in acelasi vas sfaramiteaza-i natural cu telul...adauga 50ml lapte,2 linguri smantana,si o lingura de unt...daca mai trebuie adauga si sare...Amesteca totul bine pana se formeaza o pasta alba.(Daca iti place "piure galben",adauga in compozitie si un galbenus de ou crud si mesteca energic).
Ca si garnitura la acesta frumoasa farfurie,iti recomand:salata murata de sezon,patlagele(gogonele),pepene murat.....gogosari umpluti cu varza si murati,sau moare;
Sau garnitura de legume:morcovi caliti,broccoli,pastai congelate,legume mexicane.....etc.
Nu uitati de vinul alb,lejer care sa va faca sa va simtiti in al 9-lea cer.
Va urez pofta buna!
Sursa:Gabriela
Gabriela
ingrediente,
Snitel de pui cu piure de cartofi,
vin
Iscriviti a:
Post (Atom)