venerdì 18 novembre 2011

Paine de casa


Ingrediente:
400 gr faina, 225-250 gr apa, 4 linguri ulei, 7 gr drojdie uscata, 10 gr zahar, 8 gr sare
Mod de preparare:
Se pune faina intr-un vas, adaugam drojdia in centrul fainii si le  amestecam impreuna. Facem o gropita in mijloc si adaugam apa calduta, uleiul, sarea si zaharul si incepem sa framantam cca 10 minute, pana cand sunt incorporate toate ingredientele si aluatul devine elastic (eu am amestecat cu o lingura mare de lemn).  Consistenta trebuie sa fie compacta. Se pune aluatul la crescut acoperit cu folie de alimente pentru 40 minute.
Dupa 40-45 minute se rastoarna aluatul pe masa, i se da forma dorita.

Eu l-am impletit in patru








 Il punem in tava de cuptor (de chec sau rotunda) unsa cu ulei de masline, acoperim cu un servet si mai lasam 20 minute la crescut.



 Incalzim cuptorul la 22o grade si inainte de a baga painea in cuptor o umezim cu apa foarte putina (cat sa luceasca), . O bagam la cuptor pentru 20-30 minute pana coaja se rumeneste. Se scoate pe un  gratar si se acopera cu un servet, daca vrem coaja mai moale.



 Sursa:Gabriela