sabato 7 gennaio 2012

Tortul de capusuni al Gabryelei!

Finetea unui tort cu frisca si capsuni poate inmuia chiar si cele mai tari caractere. Astfel acest tort cu frisca si capsuni este atat de apetisant si pare atat de usor incat cu greu il poti refuza. Dupa prima lingurita de tort cu frisca si capsuni, efectul este miraculos, tortul este usor,




Ingrediente/ingredienti
  1. Pandispan o bucata mare si dreptunghiulara
  2. 700 g capsuni
  3. 500 g frisca
  4. 100 g ciocolata amara
  5. 80 g  frisca  nebatuta
Preparare/preparazione
  1. taiem in jumatate pandispanul  dreptunghiular si scobim parte din miez ,in asa fel incat sa ramana  marginile de cca 1 cm .miezul il amestecam cu 400 g frisca batuta si cu 600 g capsuni taiate marunt .cu aceasta compozitie umplem pandispanul ,
  2. topim ciocolata cu frisca nebatuta pe baie de aburi ,amestecam cu cateva capsuni taiate felii si umplem pandispanul
  3. decoram tortul cu frisca si capusuni
exista mai multe modalitati de a pregati pandispanul.eu am sa va prezint modul in care eu il pregatesc .Secretul ca sa reuseasca bine pandispanul ,este sa amestecam cat mai bine ,ouale cu zaharul! in momentul in care amestecam aceste doua ingrediente aerul se incorporeaza bine si ajuta ca sa creasca blatul fara ajutorul prafului de copt.


Ingrediente/Ingredienti
  1. 6 oua med
  2. 150 g zahar
  3. 150 g faina (sau puteti folosi 75 g faina si 75 g amidon)/ 150 g di farina
  4. un strop de sare
  5. o lingurita de miere


Preparare
  1. ouale trebuie sa fie a temperatura camerei ,le punem in robot (asa intregi ,albus si galbenus),punem un strop de sare ,zaharul ,mierea si dam drumul la robot.viteza medie ,minim 15 minute .dupa cum se vede si in fotografie in acest timp volumul creste de 4-5 ori.bulele de aer trebuie sa fie foarte mici ,aproape invisibile atunci cand e gata
  2. din acest moment nu mai folosim robotul ,ci o lingura de lemn curata .mai avem nevoie si de o sita ,cu care strecuram faina ,ca sa evitam formarea gogolosilor.punem faina(sau faina si amidonul) si amestecam cu miscari delicate,fara sa zdrobim spuma de zahar cu oua.
  3. punem aluatul intr-o tava unsa bine cu unt,nu bateti lingura de marginea tavi ,deoarece aluatul se lasa.daca e nevoie sa nivelati aluatul in tava ,luati tava in mana si cu miscari incete o scuturati putin
  4. puneti tava in cuptorul incalzit la 160C ,aproximativ 35-40 minute,in acest timp e indicat sa nu deschideti cuptorul deoarece aluatul se lasa si nu mai creste.
  5. pandispanul se coace mai intai pe margine ,asa ca dupa cca 35 de minute cand vedem ca aluatul incepe sa se desprinde de pe marginea tavi si e frumos colorat pe deasupra ,ca sa fim sicuri ca e copt putem sa controlam cu ajutorul unei scobitori ,bagam scobitoarea in pandispan iar daca iese curata si uscata putem sa stingem focul la aragaz.e indicat sa lasam inca 7-10 minute aluatul in cuptor ca sa se raceasca treptat dupa care il scoatem si il rasturnam pe  un gratar .cand e rece il taiem si il umplem dupa placul si gustul nostru!


TORTUL A FOST FACUT DE MINE LA MAJORATUL UNEI FETE DE 18 ANI DIN ITALIA.....ARATA FOARTE BINE ESTE USOR DE PREPARAT SI DE REALIZAT...
Pute-ti sa insiropati tortul cu vin alb inloc de apa si zahar.
Va urez pofta buna si sper ca o sa-l  incerca...arata senzational.
Pupicei!