venerdì 11 novembre 2011

Ce poti face din carnita de pui

Astazi v-am pregati o gama de sortimente ,si cateva retete simple pt.cei ce nu mai au idei in a prepara carnita de pui.....Am extras din caietul de retete chemat "I MENU DI GABRIELA" adica" Meniul Gabrielei"...cateva retete delicioase in prepararea puiului!
Nu uitati vinul ,in prepararea acestor delicatese!


Carnea de pui
Daca ar trebui sa alegem o mancare pe placul tuturor, ar fi putin probabil sa dam gres cu varianta pui la rotisor. Pe langa faptul ca e gustoasa, carnea de pui ofera multe alte beneficii pentru care merita sa o consumi! Unul dintre acestea ar fi calitatile sale nutritive exceptionale!
Proprietati
Carne slaba, bogata in proteine (intre 22 si 28 g per 100 g) si aminoacizi, cu un pret mult mai accesibil decat cela al carnii rosii...puiul este practic o combinatie de minerale: 30 mg de magneziu, 12 mg fosfor, 274 mg de potasiu si 10 mg de calciu.
Contine de asemenea, vitaminele B3 si B6. Nu cotati pe el insa cand vine vorba de fier - contine doar 0,86 mg - dar, ca sa se revanseze, este o sursa excelenta de tiptofan, un aminoacid, care produce serotonina, hormon care favorizeaza instalarea starii de bine si a senzatiei de satietate.
Fara pielita
Are un continut mic de lipide si se gaseste usor. Desigur, luati-va gandul de la pielita, pentru ca are o concentratie mare de grasimi si colesterol. Aceasta trebuie inlaturata chiar inainte de a-l gati.
Pieptul de pui este o alegere perfecta pentru consumatorii de grasime din meniul lor zilnic. Poate fi pregatit la gratar, prajit, fript sau fiert, apoi combinat cu o gama larga de ierburi, legume si mirodenii.
Ce boli previne...
Carnea de pui este o sursa buna de seleniu, element recunoscut pentru calitatile sale de prevenire a cancerului. Mai mult, fiind bogat in vitamina B, cei care il consuma frecvent prezinta un risc mai mic de a se imbolnavi de Alzheimer sau de a suferi pierderi de memorie.


Ingrediente:
4 bucati file din piept de pui,
1 mozarella ,
3 rosii,
oregano,
ulei de masline,
lamaie,
sare,
piper,
unt pentru prajit.

Mod de preparare:
Se incinge untul intr-o tigaie cu capac, se aseaza feliile de piept de pui condimentate in prealabil cu sare, piper si suc de lamiie. Se intorc pe ambele parti pana sunt aproape gata.

Rosiile se taie felii se stropesc cu ulei de masline si se condimenteaza cu oregano. Se aseaza doua - trei felii de rosii pe fiecare gratar de pui si se acopera cu o felie de mozarella.

Dupa ce se inmoaie mozarella, puiul este gata. Se serveste cu cartofi natur. 





PIEPT DE PUI CU ANANAS




, o reteta delicioasa preparata cel putin o data pe saptamana
Timp de preparare:
20 minute (complexitate medie)

Ingrediente:
300 gr piept de pui dezosat
o cutie mica de compot de ananas sau jumatate de fruct de ananas curata si tait cubulete
2 cepe mari de apa
80 ml ulei
tarhon
sare
piper


Mod de preparare:
Se taie ceapa pestisori si pieptul de pui in felii (1cm latime, 10 cm lungime).
Intr-o tigaie cu margini inalte se rumemeste in ulei ceapa taiata pestisori, se adauga apoi pieptul feliat si se prajesc la foc rapid (circa 3 minute). Cand pieptul de pui este aproape gata se adauga ananasul (fara zeama, daca este din compot). Se sareaza si pipareaza dupa gust si se mai lasa circa 1 minut pe foc, cu capacul pus. Se ia de pe foc se adauga tarhonul maruntit si se pune din nou sub capac pentru 10 minute.
Se serveste cu salata verde si orez sau cartofi.





PULPE DE PUI LA GRATAR
Ingrediente
4 pulpe pui
2 cepe rosii
1 ardei gras
4 cartofi mari
sare
condimente grill pui
Dupa ce spalam foarte bine pulpele de pui,le condimentam si le dam la frigider cel putin o ora sa se patrunda aromele.
Se pun pe gratar impreuna cu legumele (ardeiul si ceapa) si se lasa pana se rumenesc bine. Cartofii eu am ales sa i fac la cuptorul cu microunde.Se spala cartofii, apoi se usuca cu servetele de hartie.Se dau la cuptor ~ 10 minute
Pofta buna!





PASTE CU PIEPT DE PUI

Ingrediente

500 g de paste
500 g piept de pui
o cana suc de rosii
3 cesti cu apa calduta
sare,piper,condimente
3 cepe medii
500 g unt
cascaval ras

Mod de preparare

Ceapa tocata marunt se rumeneste in unt,dupa care se adauga pieptul de pui.Peste se pune sucul de rosii si se lasa sa fiarba 5 min.Pastele se fierb separat in apa cu putina sare.Dupa ce s-au racit se adauga peste sosul preparat.Se mai lasa la foc mic aprox.5,10 min timp in care se pune din cand in cand apa calduta.Se servesc cu cascaval ras deasupra.





RULOURI DE PUI 

ingrediente:cateva felii de piept de pui, bacon feliat, cascaval, condimente
Se condimenteaza feliile de piept de pui, se taie cascavalul feliute subtiri, apoi se inveleste cate o bucata de piept si una de cascaval in feliile de bacon. Se pun cateva felii de unt intr-o tava,apoi se pune pieptul de pui si se da la cuptor timp de o ora. Se servesc cu garnitura de cartofi! 



CIULAMA DE PUI

ingrediente:
1 piept de pui
1 ceapa
500 grame ciuperci proaspete
200 gr smantana
2 lg de faina
4 catei de usturoi

se pun la calit ceapa, pieptul de pui si ciupercile, se pune apa atat cat sa le acopere, se lasa la fiert. cand pieptul de pui este fiert se face un sos din smantana, faina si usturoi pisat si se pune peste carnita :D. se condimenteaza dupa gust cu sare si piper.



DROB DE PUI
Ingrediente reţetă:
2 piepti de pui de marime medie-mare, 1 kg ficat de pui, 7 oua, 1 legatura de patrunjel, 1 legatura de marar, 2 cepe, 1 lingura de ulei, sare, piper
Mod de preparare:
Pieptii de pui si ficateii de pui se fierb, apoi se lasa la racit, dupa care se taie cubulete cat mai mici. Ceapa se taie marunt si se caleste usor intr-o lingura de ulei. Se lasa sa se raceasca, dupa care se amesteca cu pieptul de pui si ficatul de pui taiate marunt, cu 5 oua, cu mararul si patrunjelul taiate fin, dupa care se adauga sare si piper dupa gust. Compozitia rezultata se toarna intr-o forma tapetata cu hartie de copt, iar pe deasupra se adauga 2 oua batute bine si se da la cuptor 30 de minute la foc mediu.





RULADA DE PUI CU CASCAVAL
Avem nevoie de:

1 piept de pui dezosat
100 g cascaval feliat
2 oua
1 lingura faina
4-5 linguri pesmet
sare si piper
Pieptul de pui se feliaza si se bate cu ciocanul de snitele.Se sareaza si se pipereaza.
Asezam feliile de cascaval deasupra si rulam cat mai strans posibil.Fixam ruloul obtinut cu o scobitoare.

Oulale le batem bine cu putina sare si lingura de faina.Ungem bine rulourile cu acest amestec,dupa care le tavalim prin pesmet,din abundenta. Presam si cu mana daca este necesar.
Le punem intr-un vas yena,uns cu unt si dam la cuptor,pana se rumenesc bine deasupra.
Se pot servi cu o garnitura la alegere,noi i-am preferat simpli,cu salata verde cu rosii





PIEPT DE PUI TAVALIT PRIN SUSAN


Ingrediente
1 piept mare de pui
3 linguri de pesmet
1 ceapa
2 morcovi
2 oua
cimbru,marar,piper,sare,susan,ulei.

Pieptul de pui se da prin masina de tocat.Ceapa si mararul se toaca marunt,morcovul i l dam pe razatoarea mica.
Amestecam carnea de pui cu legumele, verdeata,ouale batute si pesmetul.Condimentam cu cimbru,piper si saram dupa gust.
Ne umezim mainile si formam bilute pe care le strapungem cu degetul pe mijloc.Le tavalim prin susan si le rumenim in ulei incins.Pot fi servite calde sau reci ca aperitiv.




Sursa:Gabriela

Tarta cu bezea


  Blat:

6 galbenusuri,
1 cana cu zahar,


1 pachet unt,2 cani faina


1/2praf copt,

2 linguri cacao,

1 cana cu lapte,1 plic zahar vanilinat,

400 gr, gem(eu folosesc gem de caise).


Bezeaua:



6 albusuri

1 cana cu zahar

sucul de la 1/2 lamaie,

1 praf de sare.

Mod de preparare blat:

Se freaca untul la temp. camerei cu zaharul+galbenusurile,pana devin spumoase,apoi se adauga laptele putin cate putin +zaharul vanilinat,iar la urma faina amestecata cu praful de copt si cacao.
Se unge tava cu ulei si se tapeteaza cu faina si se puna compozitia la cuptorul preincalzit la foc potrivit pentru maxim 25 minute:
timp in care facem BEZEAUA astfel:
-cele 6 albusuri se bat cu praful de sare pana se spumeaza iar apoi turnam in ploaie zaharul putin cate putin si-l batem pana cand albusul ramane pe tel(palete mixer),iar apoi se pune zeama de la lamaie.
Dupa cele 25 minute se scoate blatul si se unge cu gem si se da din nou la cuptor pentru 5 minute .
Apoi se scoate si se pune bezeaua si se introduce in cuptor pentru alte 4-5 minute.
Cand bezeaua e putin rumenita scoatem prajitura si-o lasam la racit .
Cand inca este caldutza cu un cutit udat in apa se taie in forma dorita si se serveste dupa plac.






Sursa:Gabriela