mercoledì 12 gennaio 2011

DULCEATA DE TRANDAFIRI


Astazi am facut dulceata din petale de trandafiri. Reteta am luat-o de pe culinar si am urmat-o intocmai, reusind sa obtin un rezultat foarte bun. 
Ingrediente: 
1 kg zahar, � l apa, 250g petale de trandafiri cu partile albe taiate, � lingurita sare de lamiie, zeama de la 1 lamiie 
Mod de preparare 
Se pune la fiert zaharul cu apa si cu zeama de lamiie, pina ce se leaga bine. In timpul fiertului, se stringe cu lingura spuma care se formeaza, pina cind siropul se curata bine. In timpul cit se leaga zaharul, se presara peste petalele de trandafiri sarea de lamiie si se framinta bine cu mina. Cind siropul s-a legat, se pun petalele de trandafir astfel pregatite si se lasa sa fiarba. Se pune in borcane dupa ce s-a racit bine. 

Am masurat petalele(lipseau cateva grame, dar nu a avut nimic) 
 Aici sunt ingredientele, mai putin apa, iar in loc de lingurita de sare de lamaie folosita pt stropit petalele am folosit zeama de la inca o lamaie. 
 Am pus intr-o cratita mai mare zaharul, zeama de la o lamaie si apa, lasand sa fiarba la foc domol 
Am spalat in apa rece petalele, am indepartat partea alba de la baza lor, dupa care le-am scurs si zvantat foarte bine. Le-am stropit cu zeama de la o lamaie si le-am frecat intre degete. 

 
Tot timpul cat siropul a fiert am luat spuma care s-a format

 Dupa aproximativ o ora siropul era legat si arata cam asa 
 



Va recomand aceasta reteta cu toata caldura. Nu stiu cine a scris-o dar daca este user/a a forumului ii multumesc frumos. Dulceata este excelenta la gust si foarte fina. 
Datorita unor greseli a computerului sa produs o greseala reteta v-am dat-o imagini aveti nu ramane decat sa ma intrebati daca e bun si am sa va raspund.





 







Am adaugat petalele de trandafir si am lasat sa fiarba in continuare cu siropul 

Bananele contin trei zaharuri naturale – sucroza, fructoza si glucoza, combinate



Bananele ar putea fi cheia pentru obtinerea unor noi tratamente eficiente impotriva virusului HIV, care declanseaza maladia SIDA.

Bananele, solutia pentru stoparea raspandirii virusului HIV?
In urma unor teste, oamenii de stiinta au descoperit faptul ca o anumita substanta din banane este la fel de eficienta ca doua medicamente anti-HIV care exista pe piata.
In opinia lor, un astfel de tratament bazat pe substanta BanLec este ieftin si are potentialul de a salva milioane de vieti.
Ingredientul este un tip de lecitina, o substanta chimica produsa in mod natural de plante, benefica impotriva infectiilor.





Ingrediente

Pentru 2 borcane: 
2 banane, 
2 mere, 
2 linguri rom, 
100 ml apa, 
350 g zahar, 
1 baton de vanilie, desfacut in doua pe verticala sau macinat,
Mod de preparare
Merele si bananele se curata si se taie in bucatele. Se pun intr-o cratita, se adauga zaharul, romul. Se lasa 30 minute, ca fructele sa isi lasa sucul lor. Se pune apoi la foc domol, se adauga apa si vanilia, se lasa sa fiarba pana ce se leaga siropul. Se pune apoi in borcane curate, se inchid ermetic. Se lasa sa se raceasca la temperatura camerei.
Vizualizari: 29Nervii:
Bananele au un continut ridicat de vitamine din complexul B, care ajuta la calmarea sistemului nervos.
Supraponderali si stresati la munca?
Studiile efectuate la Institute of Psychology din Austria au descoperit ca stresul de la serviciu duce la pofta de alimente care aduc confort, precum ciocolata si cipsurile. Un studiu efectuat pe 5000 de pacienti ai spitalului a aratat ca cei mai grasi dintre pacientii care au participat la studiu aveau sanse mai mari de a avea un nivel ridicat de stres la locul de munca. Studiul a tras concluzia ca, pentru a evita poftele induse de panica, trebuie sa controlam nivelul de zahar din organism cu ajutorul gustarilor cu nivel ridicat de carbohidrati la fiecare doua ore pentru a mentine stabil nivelul zaharului.
Stresul:
Potasiul este un mineral vital, care ajuta la normalizarea pulsului, trimite oxigen catre creier si regleaza echilibrul hidric al organismului. Atunci cand suntem stresati, rata metabolismului creste, reducand astfel nivelul potasiului. Acesta poate fi echilibrat cu ajutorul unei gustari formate din banane, care au un continut ridicat de potasiu.
Negii:
Multi oameni preocupati de alternative naturale jura ca daca doriti sa scapati de un neg, puteti pune pe el o bucata de coaja de banana, cu partea galbena in afara. Puteti mentine aceasta compresa cu ajutorul unui plasture sau leucoplast medicinal.
Bananele si merele
Asadar, o banana este intr-adevar un remediu natural al multor boli. Daca am face comparatie cu un mar, are de patru ori mai multe proteine, de doua ori mai multi carbohidrati, de trei ori mai mult fosfor, de cinci ori mai multa vitamina A si fier si de doua ori mai multe alte vitamine si minerale. Este bogata si in potasiu si este unul dintre cele mai valoroase alimente pe care le avem la indemana.
Deci poate este momentul de a schimba proverbul, spunand
“Bananele, un aliment perfect!”
Bananele trebuie sa fie motivul pentru care maimutele par asa de fericite tot timpul.
Inca un secret: crema de pantofi
Vreti sa va lustruiti repede pantofii? Luati partea interioara a cojii de banana si frecati direct pantoful… apoi stergeti cu o carpa uscata. Nu-i asa ca este un fruct uimitor?
Marul nu este singurul fruct minune pentru sanatate ci si banana. In comparatie cu merele, bananele contin de patru ori mai multe proteine, de doua ori mai multi carbohidrati, de trei ori mai mult fosfor, de cinci ori mai multa vitamina A si fier. Iata care sunt beneficiile aduse organismului de banana.
Sursa de energie: bananele contin trei zaharuri naturale: sucroza, fructoza si glucoza, toate combinate cu fibre. Datorita lor, o banana ne umple imediat si pe termen lung cu energie. Cercetarile au demonstrat ca doar doua banane ne dau suficienta energie pentru a munci fizic asiduu fara intrerupere timp de 90 de minute. Nu e de mirare ca bananele sunt fructele preferate ale atletilor de performanta.
Nervozitate: bananele au un continut mare de vitamina B care ajuta la calmarea sistemului nervos.
Simptome premenstruale: vitamina B6 din banane aduce nivelul de glucoza din sange la un nivel normal, lucru care cu siguranta va ajuta la trecerea mai usor peste acea perioada de discomfort a lunii.
Anemie: bogate in fier, bananele ajuta la stimularea producerii de hemoglobina in sange astfel ajutand la eliminarea anemiei.
Depresie: bananele contin triptofan, un tip de proteina pe care corpul o transforma in serotonina, care se stie ca te face sa te relaxezi, iti imbunatateste starea de spirit si te face sa te simti mai fericit.
Tensiune mare: bananele sunt bogate in potasiu, dar au un continut redus de sare, combinatia perfecta pentru a reduce tensiunea arteriala.
Mahmureala:unul dintre cele mai rapide moduri de a scapa de mahumureala este un milkshake de banane, indulcit cu miere. Bananele calmeaza stomacul si, cu ajutorul mierii, readuc la normal nivelul de zahar din corp, in timp ce laptele rehidrateaza corpul.
Intepaturi de tantar: casa scapi de insuportabilele mancarimi dupa ce ai fost intepat de tantar, maseaza locul respectiv cu partea interioara a cojii de banana. Va reduce inflamatia si mancarimea.
Stimulent pentru creier: nivelurile ridicate de potasiu te ajuta sa inveti mult mai usor, sa tii minte mai bine lucrurile citite si sa te concentrezi mai bine.
Constipatie: bananele sunt bogate in fibre, astfel, o banana pe zi te va ajuta sa iti reglezi tranzitul intestinal
Ulcer: este singurul fruct care poate fi consumat de catre cei care sufera de gastrita sau ulcer. Bananele sunt folosite in dietele pentru boli intestinale datorita texturii lor moi si calmante. De asemenea, neutralizeaza aciditatea in exces din stomac si reduc iritarea stomacului.
Controlul temperaturii: in unele culturi se crede ca bananele calmeaza atat psihicul dar si temperatura corpului. In Thailanda, spre exemplu, femeile insarcinate mananca banane pentru a se asigura ca bebelusii lor se vor naste cu temperatura corpului normala.
Impotriva fumatului: bananele ii ajuta si pe cei care incearca sa se lase de fumat. Vitaminele B6 si B12 pe care acestea le contin, impreuna cu potasiul si magneziul, ajuta corpul sa scape de nicotina si sa nu mai simta nevoia de ea
69