Orez:440 gr orez cu bobul scurt ,1 ou + 1 galbenus ,50 gr parmezan ras
Sos:300g carne de vita ,o ceapa ,1 morcov ,150g mazare,2 linguri pasta tomate ,200 ml vin rosu 1/2 lingurita cimbru ,3 linguri patrunjel tocat.Faina, oua si pesmet pentru prajit.
Pentru 12bilute .
Mod de preparare:
Punem orezul la fiert, cand e gata il punem la scurs fara sa il spalam, ca sa retina cat mai mult amidon, si il lasam la racit.(Intinde-l pe o planseta,sau un fund ca sa se raceasca bine)
Formeaza singura acum o mingiuta de orez unde ii faci o gaura cu degetele ,pt.a pune in interiorul bilutei carnea de ragu,inchide biluta bine,
Formeaza mingiuta de orez , in asa fel sa nu se vada compozitia din interior si a nu avea crapaturi.
Aparte intr-un vas toarna 300g de apa si 200g faina,pt a uda biluta de orez(ca sa se prinda mai bine pesmetul)
Cand ai terminat de udat bine pe toate partile biluta de orez,tavaleste-o prin pesmet.
Pt aceste bilute de orez ai nevoie de un litru de ulei vegetal.(.nu-ti fie teama nu consuma tot uleiul),vei ramane surprins cat de putin ulei consuma aceste bilute de orez.
Cand capata o culoare aurie sunt gata si le asezi pe un servetel de hartie...se servesc calde.Puteti sa serviti aceste minunatii,cu un vin rosu sec.
Va urez pofta buna!:)
Sursa: Gabriela