Va voi delecta astazi privirea,cu o delicatete de reteta,numita:"Pui cu carnaciori si ciupercute",este o reteta veche de la bunica,ieri am facut-o,deoarece am avut foarte multi invitati la masa.Nestiind cu ce sa-i impresionez,am facut aceasta" minunatie parfumata".Pentru a face aceasta reteta usoara,aveti nevoie de:
-bucati de pui,(de preferat pieptul de pui,tai cubulete mai marisoare);
-carnaciori;
-o ceapa;
-un morcov;
-sedan;
un pahar de vin;
-sare;
-piper;
-foi de dafin:
-rozmarin.
Intr-o tigaie mai marisoara,toarna ulei,bucatelele de pui le tavalesti prin faina alba,le rumenesti pe toate partile bine,apoi adauga legumele taiate marunt si paharul de vin,lasa sa se rumeneasca,cand puiul este aproape gata, adauga carnaciorii,amesteca bine, turna o lingura de bulion si un pic de apa,si lasa-le la foc potrivit pana sa inmuiat bine carnaciorii si puiul.
Ciupercute in vin
Aparte intr-o tigaie,pune ulei si 2 capatani de usturoi(da nu strivi usturoiul,prajeste-l asa intreg),cand e rumenit usturoiul,adauga ciupercutele,un pahar de vin,patrunjel,sare si piper alb,pune un capac si lasa la foc potrivit,pana se inmoaie bine ciupercutele.
Iar la urma urmelor,fa si mamaliguta...nu uita sa torni un cubulet de unt,atunci cand este gata vei ramane surprins,de gustul aromat care iti va incanta "papilele gustative".
La aceasta superba reteta,nu uita-ti de vinul alb.
Va urez pofta buna!
Sursa:Gabriela