mercoledì 16 novembre 2011

La Coda di Vitello al Barolo......Coada de vitel fiert in vin rosu

                   Pentru aceasta delicatete..care am mancat si eu zilele acestea..aveti nevoie de o coada de vitel...taiata in bucati marisoare,un catel de usturoi,1 sedan,1 ceapa,1 morcov,sare,piper,rozmarin,noce moscata,o frunza de dafin,si 4-7 cuisoare,vin rosu(un litru).
    Aparte intr-o oala turnati ulei de masline,prajeste pe toate partile carnea circa 3 minute,intorcandu-le mereu pe toate partile.Adauga legumele taiate bucati mari,ci ceapa cu catelul de usturoi,noce moscata,sare mare de bucatarie(dupa gust).Amesteca bine pana ce legumele prinde aroma carnii....toarna vinul rosu,pana ce ai acoperit carnea si legumele.
Lasa la foc potrivit...(nu grabi mancarea)..este gata in 3 ore..cand sa inmuita carnea,si a scazut vinul.
Alaturi prepara mamaliguta,aseaza carnea siropanad-o cu sucul care a fost preparat...
Va urez pofta buna!

Sursa:Gabriela