martedì 18 gennaio 2011

Pizza cu branza-mottarella



Desi cred ca v-am inebunit cu aromele,cu care eu ma delectez aproape zilnic m-am decis sa va spun cum de-mi iese mie asa de buna pizza,iar italienii care o degusta............sunt inebuniti dupa morbidetea suava pe care o lasa pizza,atunci cand mananci.Va arat trei feluri de pizza:una cu mozzarella si rosii cea din prima fotografie,a doua cu vanata,bulion,gogosari si ceapa,iar a treia unde sunt eu este cu rosii, bulion,ceapa si masline.
INGRENDIENTE PENTRU BLAT:500g faina,un galbenus ou,un cub de drojdie,100g smantana,100 iaurt o lingurita de zahar,2 lingurite de ulei,si lapte cald in loc de apa.sare dupa gust.
Uneste tot fara sa mai topesti cu zahar drojdia,adauga in castron toate ingredientele de mai sus,incalzeste laptele si fa un aluoat fraged pentru pizza.Secretul dospitului consta in:dupa ce ai format mingiuta de aluat,bate-l energic de masa de cateva ori pe toate partile,devine mai pufos.Acopera aluatul cu un prosop umed ca sa nu creasca tare.
Acest aluat care ti l-am prezentat mai sus,nu se usuca,dupa ce ai facut pizza,poti lasa si doua zile  in frigider,incalzita in microunde isi revine la  forma reala ca atunci cand ai scoso din cuptor.
Dupa o ora formeaza un cerc rotund ca in imagine sau aseaza blatul direct in tava de cuptor,unde ai pus foia speciala de cuptor.Nu conteaza daca nu ma crezi ca este aluatul inventat de mine,pentru mine e important macar sa vezi ceea ce-ti ofer,iar daca ai dubii intreaba-ma,sunt aici.
Pregateste bulionul,fierbe-l intr-o olita cu sare,ulei un pic de piper si  origano,aseaza-l pe pizza,apoi toarna branza,cascaval ce ai din abundenta,cateva rosii taiate feliute intregi.Incinge cuptorul la 180 de grade,si lasa pizza pentru 30 minute.


PIZZA CU LEGUME:SE MAI CHEAMA SI PIZZA ORTOLANA.
Aluatul este acelasi,cum am mai spus,prajeste vanata pe gratar,bostanenii tot pe gratar,caleste in fasii lungi gogosarul in tigaie,cu un catel de usturoi intreg si curatat.Adauga bulionul,si legumele.Dupa 30 minute scoate pizza,presoare sare dupa gust origano si un fir de ulei de masline.Daca nu reusesti sa o papi toata ,stopeste pizza cu lamaie,vei ramane surprins de usuretea si legeritatea de care dai dovada,o simpla lamaie.


Cea din imagine bine inteles sunt eu,preparasem doua tavi de pizza pentru tot familionul.Aceasta pizza e cea mai simpla,dar si de efect pentru persoanele care nu mananca branza.E simpla rosii,bulionnul preparat,ceapa masline si ciupercute calite.si ce mai crezi tu ca poate fi dietetic.Imaginatia sa-ti mearga si poti realiza o multime de pizze,important e blatul,decat ceea ce pun in el.Legumele,carnea are aroma, gust de la mirodenii,blatul nu,daca nu-l ajuti sa devina bun ca un cozonac,nu o sa-ti iasa.Poop.
Copt si mancat,ma bucur ca te-am saturat!

Mingi de orez cu carne si mazare, prajite in pesmet.


Arancini di riso
1.Mingiutele de orez sunt foarte usor de preparat,trebuie sa fii un pic atent si sa urmaresti imaginele care eu ti le voi arata.
Intr-o oala fierbe 400g de orez,cu care cana ai masurat orezul tot cu aceiasi cana torni doua cani de apa,la suta de orez,lasa orezul pe foc sa fiarba in apa sarata,la 400g merge doua lingurite sare.Mesteca din cand in cand pana orezul a absorbit toata apa.Trebuie sa obtii un orez uscat si lipicios ca sa il poti modela.2.Dupa ce ai terminat cu orezul toarna peste 3 galbenusuri,praf de zafferano(daca nu ai nu-i nimik).3.Amesteca bine galbenusul si toarna-l peste orez.
Arancini di riso
4.Toarna peste orez,25g unt topit,grana sau cascaval ras,galbenusurile si mesteca bine.5.Aseaza orezul pe o farfurie intinsa.6.Lasa orezul sa se raceasca bine sa te poti juca cu el,si sa-l poti modela.
Arancini di riso 
7.Intr-o tigaie caleste doua cepe mari marunt marunt,cu 20g de unt si 10g ulei.8.Toarna 400g carne tocata lasa focul la mic si invarte pana carnea se prajeste.9.Cand carnea sa prajit,toarna 100gr vin rosu,acopera oala pentru 2 minute sa se inabuse compozitia,ia capacul repede(carne devine amara daca lasi mai mult de 2 minute la orice fel de mancare care faci,dar fara vin mancarea nu are gust,increde-te in mine si nu vei regreta,sau intraba-ma,sunt mereu aici,sa te invat ce-am furat si eu de la altii,arta de a gati) 
Arancini di riso
10.Cand carnea este aproape gata toarna,un pahar de 100g suc de rosii diluat daca este gros.11.piper dupa gust,sare 12.Si il mai lasi cam circa 20 de minute la foc moderat sa  patrunda toate ingredientele adaugate.
Arancini di riso
13.In acest timp caleste mazarea cu un pic de ulei,rumeneste-i un pic.14.Taie cascavalul afumat cubulete,si lasa-l intr-un bol.15.Cand carnea este gata si a devenit uscata si a evaporat tot sucul de bulion,toarna mazarea peste carne.Nu turna si cascavalul te implor.Uneste carnea cu orezul si amesteca.
Arancini di riso
16.Cand orezul este foarte rece dupa cateva timp cat tu ai preparat celelalte ingrediente.17.I-a in mana orez cat vezi in imagine,fai o gaura cu degetul mare si toarna compozitia de carne cu mazare si cateva cubulete de cascaval afumat.18.Inchide bine si formeaza o bila,ai grija sa nu formeze,crapaturi ia apa in maini si modelaza bine biluta.
Arancini di riso
 19.Poti sa le modelezi,in forma ovala,nimeni nu se supara.20.Sau forma de para sunt mai aspectoase.21.Zbate bine 2 sau 3 oua intregi depinde de cantitatea ta obtinuta.Trece mingiuta de orez gata formata prin oul zbatut si pesmet.
Arancini di riso
22.Trece mingiutele prin pesmet bine.23.Cand sunt gata si arata ca in imaginea 23.24.Pregateste masina speciala de prajit,la 180grade,sau intr-o oala in baia de ulei,important e sa fie bilutele acoperite de ulei,sa se poata praji bine tot ce are inauntru....cascavalul.
Arancini di riso
25.Cu o paleta introdu bilutele,in baia de ulei.26.Prajeste-le pana se rumeste bine pesmetul-27.Pregateste pe un platou servetele de bucatarie,si le lasi sa iasa tot uleiul.Aceste bilute de orez se mai pot face cu cascaval  afumat si ciupercute,spanac,carnaciori si ciupercute.etc.Ca si garnitura le poti servi cu orice fel de legume:Spanac cu unt,Ciupercute cu patrunjel calite in vin,Cartofi fierti,Gogosari caliti in usturoi,pastai,sau pireu.VA RECOMAND UN VIN ROSU DEMISEC-
Copt si macat,ma bucur ca te-am saturat....Pooop GABRYELLA.