1 1/2 căni zahăr, o cană ulei, 11/2 căni apă, un pacheţel praf de copt, scorţişoară, zahăr vanilat, zahăr pudră, făină cât cuprinde şi fructe din compot cireşe, vişine sau fructe congelate.
(Eu am pus struguri,clementine,si mere)
Aparte coloreaza 4-5 linguri din compozitia alba cu cacao..pt a face jocurile de culori tartei si a-i da un pic de viata.
Preparare:
Zahărul se amestecă cu apa până se dizolvă. Se adaugă apoi uleiul, făina amestecată cu praful de copt, zahărul vanilat până se obţine un aluat ca de chec.
Se unge tava de la aragaz cu ulei şi se adaugă fructele scurse bine sau fructele decongelate.
Se presară peste ele scorţişoara, apoi se adaugă aluatul.
Se coace la foc potrivit cam 35 minute, până se rumeneşte uşor.
Se presară cu zahăr pudră şi scorţişoară.
Sfat:
1. Se poate adauga în aluat 2-3 linguri alune sau nucă măcinată, iar pentru cei mici care fac nazuri la prăjituri cu fructe, ajuta o glazură de cacao de post .
2. O parte din cocă o amesteci cu 4 linguri cacao şi fulgi de ciocolată, iar fructele le pui peste aluat.
Nu uita sa treci prin faina fructele....pt a nu se lasa la fundul tavei.
Nu am pudrat-o cu zahar vanilat,pt a vedea voi jocurile de culori.
Va urez pofta buna..nu uitati de vinul alb sau sampanie frizanta foarte dulce
Sursa:Gabriela
Nessun commento:
Posta un commento