6 galbenusuri,
1 cana cu zahar,
1 pachet unt,2 cani faina
1/2praf copt,
2 linguri cacao,
1 cana cu lapte,1 plic zahar vanilinat,
400 gr, gem(eu folosesc gem de caise).
Bezeaua:
6 albusuri
1 cana cu zahar
sucul de la 1/2 lamaie,
1 praf de sare.
Mod de preparare blat:
Se freaca untul la temp. camerei cu zaharul+galbenusurile,pana
Se unge tava cu ulei si se tapeteaza cu faina si se puna compozitia la cuptorul preincalzit la foc potrivit pentru maxim 25 minute:
timp in care facem BEZEAUA astfel:
-cele 6 albusuri se bat cu praful de sare pana se spumeaza iar apoi turnam in ploaie zaharul putin cate putin si-l batem pana cand albusul ramane pe tel(palete mixer),iar apoi se pune zeama de la lamaie.
Dupa cele 25 minute se scoate blatul si se unge cu gem si se da din nou la cuptor pentru 5 minute .
Apoi se scoate si se pune bezeaua si se introduce in cuptor pentru alte 4-5 minute.
Cand bezeaua e putin rumenita scoatem prajitura si-o lasam la racit .
Cand inca este caldutza cu un cutit udat in apa se taie in forma dorita si se serveste dupa plac.
Sursa:Gabriela
Nessun commento:
Posta un commento