venerdì 13 gennaio 2012

Clatite umplute cu gogosari

Ingredienti:
2 gogosari rosi si 1 galben,1 catel de usturoi,250g mozzarella,500g de rosii,6 feliute de pestisori marinati in ulei,(daca aveti),300g granna grattugiato,ulei de masline si sare.

Pentru clatite:
75g faina,200mi lapte,2 oua 30g unt,un pahar apa minerala.


Mod de preparare:




         Dupa ce ati spalat bine gogosarii in jetul de apa si ia-ti uscat cu un servet,incinge-ti gratarul ii ungi pe toate partile cu foarte putin ulei si ii coaceti,pentru 20 de minute(sau in microunde 10minute).
       Raciti cei 3 gogosari bine,si elimina pielea si alte reziduri ramase pe ele.Taiele cubulete .
Incalzeste 3 linguri de ulei in tigaie,prajeste pe toate partile usturoiul si il scoti afara.Prajeste apoi rosiile taiate cubulete cu sare,pentru 15 min.
       In alta tigaie caleste tot acelasi usturoi,(unde ai calit rosiile,sau daca nu caleste un alt catel de usturoi)si il scoti cand sa prajit si il arunci),si calesti gogosarii cu cateva feliute de pestisori marinati in ulei,potriveste de sare,si prepara-i pentru 5-6 min.
       Acum uneste intr-un castronel,tot ce ai calit impreuna cu mozzarella taiata cubulete(e bine sa o scurgi bine de sucul propriu macar cu jumatate de ora de a o folosi).Intinde foaiele de clatite,umplele cu compozitia care ai preparat-o.Sucul ramas din compozitie nu il arunci,il torni in vasul care ai asezat clatitele,pentru a le da la cuptor.Stropeste-i cu putin ulei si unge-i cu cateva bucatele de unt.
      Incinge cuptorul la 200 grade si lasa-i pentru 15 minute.
Toarna grana deasupra pentru decor(sau cascaval dat prin razatoarea )



Pentru clatite:
Intr-un vas uneste toate ingredientele de mai sus,zbatele bine cu un mixter,si intr-o tigaie toarna foarte putin ulei,si coace clatitele pe ambele parti.

La aceasta reteta delicioasa,aveti nevoie de un vin alb sec.
Va urez pofta buna!

Sursa:Gabriela

Nessun commento:

Posta un commento