martedì 10 aprile 2012

Meniu de Pasti vegetarian:)

    Nu este primul an, cand va vorbesc de:  Meniul de Pasti Vegetarian, vorbesc de viata vegetariana: Eu sunt o "vegetariana part time" (cateodata mai mananc prosciutto cotto, crudo,sushi si tonn), dar niciodata nu am sa ma mai intorc la "meniul din trecut" .Voi incerca sa mananc carne de vitel , dar foarte putin,pt a acumula proteinele de care organismul, are  nevoie,peste,pui .:)(si de 5 ani de zile nu mai mananc carne de porc)!
    M-am simtit mult mai fascinata, atunci cand am mancat mai putina carne: reusesc sa dorm bine, linistita, ma simt mult mai usoara, mai vioaie. Ma rasfat numai cu( legume si fructe).
     Daca as putea alege,prefer sa gatesc numai legume.Si asa de Pasti, am ales acest meniu pt. voi lejer, realizat din legume proaspete.Nu este  imposibil nici pt. voi cei care mancati foarte des carne si va asigur, ca familia voastra nici nu isi vor aminti ca..... nu a fost carne in meniu.:)

Sa nu uitam de ouale de Pasti, frumos colorate....

Dragii nostri si frumosi cozonaci, ..nu cred ca face nimeni ca noi,  asa frumosi cozonaci..plini cu mac si multa nuca...mhaaaaaaaaaaaa!!..o bunatate!:)
 Foccacia si painea de casa:) unde am fost foarte laudata de familie...foarte gustoasa mai ales, ca folosesc drojdie naturala facuta de mine in casa...(in urmatorul material am sa va invat si pe voi..)Invata-ti sa gatiti totul in casa, fara nici un mic efort..realizezi foarte multe atunci cand, ai( familie numeroasa...)

Si meniul poate continua:

ANTREURI :)
  -Salata bioff (...dar cu maioneza din cartofi fiert, dat prin razatoarea mica ,mustar,sare,lamaie  si ulei);
  - Tartine cu legume calite si tonn;
  -Tartine cu salata vinete si rosii 
  -Paine de casa;
  -Focaccia simpla;

 FELUL I :)
-Ciorba de legume;
-Sarmale cu orez si cipercute..calite in vin
- Rosii umplute cu legume.

FELUL II :)

  -Lasagne de anghinare;
  -Rulouri de pui cu legume (pt cei care vor carne)
  -Ciuperci umplute cu legume, (tavalite prin ou si pesmet prajite in baia de ulei)
  -Tort din braza de vaci cu salam
   -Rulouri de branza cu marar,in aluat la cuptor

DESERT :)
 Va recomand o salata de fructe, cu frisca vegetala si coniac.

Nu uitati de  vinul alb  si vinul rosu la masa...va urez pofta buna..si sper ca "Meniul Gabrielei", sa va fie de ajutor, si sa va incante "papilele gustative":)

Sursa: Gabriela

Nessun commento:

Posta un commento