venerdì 8 luglio 2011

Bucataria Italiana


Chiftelute cu sos de marar

Categoria din care face parte reteta culinara:mancaruri tocanite. Este specifica bucatariei: italiana
Descrierea retetei: Chiftelutele cu sos se servesc cu paste fainoase.
Reteta mancare cu carne vita
Ingrediente chiftelute cu sos de marar:
200 g carne de porc, 300 g carne de vita, 1 ou , 100 g franzela, 1 ceapa, sare, piper, dupa gust. Untdelemn pentru prajit. Sosul: 2 linguri ulei, 1 lingura faina, 1 ceasca mare smantana, marar.

Lasagna cu dovlecei

Categoria din care face parte reteta culinara:mancaruri tocanite. Este specifica bucatariei: italiana
Descrierea retetei: Aceasta este reteta de lasagna cu dovlecei, in care aluatul de lasagna se inlocuieste cu felii de dovlecei pane.
Reteta mancare de post - fara carne
Ingrediente lasagna cu dovlecei:
2-3 dovlecei mari, 450 g branza telemea, 1 ou plus un albus, 200 g mozzarella, 2 pahare sos de spaghete, 1/4 pahar parmezan ras, sare, piper, ulei, 1 lingurita oregano


Lasagna cu vinete

Categoria din care face parte reteta culinara:mancaruri tocanite. Este specifica bucatariei: italiana
Descrierea retetei: Lasagna cu vinete este o reteta usoara, potrivita anotimpului cald.
Reteta mancare de post - fara carne
Ingrediente lasagna cu vinete:
1 kg vinete, 1/2 kg rosii, foi de lasagna, 200 g branza telemea, 100 g cascaval, ulei pentru prajit, ulei de masline, pasta de masline, sare, piper, patrunjel verde tocat

Lasagna de pui

Lasagna de pui

Categoria din care face parte reteta culinara:pizza placinte paine. Este specifica bucatariei: italiana
Descrierea retetei: Reteta traditionala italiana de lasagna preparata cu carne de pui.
Reteta mancare cu carne pasare
Ingrediente lasagna de pui:
1 pachet foi lasagna, 350 g carne pui, tocata, 100 g ciuperci, taiate felii, 1 ceapa mica tocata, 2 catei usturoi, 100 ml vin rosu, 150 ml supa pui (sau apa si concentrat de pasare), 250 ml suc rosii, 1 lingura zahar, 3 linguri ulei masline, Sos Bechamel pentru lasagna: 500 ml lapte, 70g unt, 50 g faina, 70 g parmezan, 1 ou, sare, piper alb

Osso buco

Categoria din care face parte reteta culinara:mancaruri tocanite. Este specifica bucatariei: italiana
Descrierea retetei: Reteta culinara specifica Italiei, acest preparat face o impresie deosebita.
Reteta mancare cu carne porc
Ingrediente osso buco:
2 rasoale, 2 morcovi, 1 telina, 1 pahar de vin alb, 2 pahare supa carne (sau apa fierbinte si cubulet de supa), 1/2 lingura de faina, 3 linguri ulei masline, 1/2 lingura faina, 250 g orez, sare, piper, cimbru


Nessun commento:

Posta un commento