venerdì 8 luglio 2011

Paste cu scoici


Paste late cu scoici
Ingrediente
scoici cca. 200g 
scoici mediteraneene 200g 
(puteti pune mai multe feluri de scoici) 
paste late 1 punga 
tomate 
usturoi 
patrunjel 
ulei de masline 
sare 
oregano 
Modul de preparare a retetei:
Se fierb pastele si se pune in apa un pic de ulei de masline. Dupa ce pastele au fiert se trec sub un jet de apa rece si se lasa la scurs. Se spala bine scoicile, cele desfacute nu sunt bune (sunt moarte). Se pune in alta cratita ulei de masline si se pun scoicile, se acopera cu un capac si se lasa sa se deschida. Mai amestecati din cand in cand pana se deschid (se poate sa nu se deschida toate), puneti un pic de apa peste ele si totodata peste sucul lasat de ele, se lasa sa dea 2 clocote si se ia de pe foc. Intr-o alta cratita se pune un pic de ulei, tomate si sucul lasat de scoici, se condimenteaza si se lasa sa dea un clocot; se pun pastele, se amesteca si se pune usturoi tocat marunt (sau lasati-l intreg), se pun si scoicile si se amesteca. Se spala patrunjelul, se toaca marunt si se pune pe deasupra. 
Sursa:http//www.reteteitaliene.ro

Nessun commento:

Posta un commento