lunedì 4 luglio 2011

Budinci pentru copilasi

Budinca de fidea cu branza de vaci 

100 g fidea 
50 g branza de vaci 
1 ou 
50 ml lapte 
10 g zahar 
20 g unt 

Fideaua fiarta si scursa se amesteca cu branza, laptele indulcit, oul in prealbil batut si o parte din unt. Compozitita se pune intr-o forma unsa cu unt, tapetata cu pesmet sau faina. Deasupra se pun cateva bucati de unt; se fierbe acoperita in baia de apa la cuptor. 


Budinca de gris 

250 ml lapte 
50 ml apa 
20 g gris 
1 ou 
2 lingurite de zahar 
2 lingurtie de unt 
1 lingurita de pesmet 

Se pregateste grisul ca pentru gris cu lapte. Se lasa sa se raceasca; se amesteca cu untul, galbenusul de ou; la sfarsit se adauga albusul de ou batut spuma. Se pune in forma unsa cu unt si presarata cu pesmet.Se fierbe in baia de aburi 25-30 minute. Se serveste simpla sau cu sos caramel. 


Budinca de mere 

2-3 mere mari 
20 g pesmet alb 
20-30 g unt 
20 g zahar 
1 ou 

Merele curatate de coaja, se rad pe razatoarea de sticla sau plastic. Zeama se scurge. Untul se freaca cu zaharul si galbenusul de ou pana devine spumos. Albusul se bate spuma, se amesteca merele cu pesmetul, untul frecat si albusul batut spuma. Compozitia se pune in forma unsa cu unt si tapetata cu pesmet. Se coace in baia de apa la cuptor 25-30 minute. Se poate servi calda sau rece.
Budinca de branza de vaci 

200 g branza de vaci proaspata 
1 ou 
100 ml lapte 
2 lingurite de faina 
2 lingurite unt 
20 g zahar 

Se pregateste din faina, lapte si unt un sos alb. In loc de sos alb, budinca se poate prepara cu gris u lapte in care se adauga branza; dup ace s-a racorit, se adauga branza de vaci pasata, galbenusul frecat in prealabil cu zaharul, albusul batut spuma. Se toarna compozitita intr-o forma unsa cu unt si tapetat cu faina. Se coace in baie de apa la cuptor 15-20 minute la foc iute. 

Nessun commento:

Posta un commento