O singură pară conţine în jur de 70 de calorii, din care cea mai mare parte aduse de zaharurile naturale ale fructului, care este de asemenea o sursă rapidă şi comodă de energie. Perele mai reprezintă şi o sursă utilă de vitamina C, deşi sunt necesare trei sau chiar patru fructe pentru a asigura necesarul zilnic al unui adult.
Deoarece perele se numără printre cel mai puţin alergenice alimente şi sunt bine tolerate de majoritatea persoanelor, acestea sunt recomandate ca alimente pentru înţărcare şi pentru dietele de excludere. Tot perele sunt cele care furnizează potasiu, mineral care reglează tensiunea arterială, dar sunt şi surse bune de pectină şi bioflavonoide, care sunt puternici antioxidanţi.
Cercetări efectuate în Australia sugerează faptul că perele, ca şi merele, protejează împotriva astmului. Perele uscate sunt bogate în calorii şi constituie în acelaşi timp o sursă utilă de fibre, conţinând fier şi fiind bogate în acelaşi timp în potasiu.
Există sute de varietăţi de pere, printre care amintim: Comice (1), Red William (2), Gold William (3), Conference (4), şi Packham (5). Varietăţile cele mai populare de pepene sunt: pepenele verde, ambrozie, cantalup mic, cantalup dulce, galia şi charentais.
Sursa:www. blog.jorjette.ro
Nessun commento:
Posta un commento