martedì 5 luglio 2011

Zaharul si alimentatia copilului mic

Cristalele albe si dulci de zahar sunt produse din sfecla de zahar (sau trestia de zahar). S-ar parea ca faptul ca acest produs purificat este obtinut din plante ar trebui sa-i confirme folosirea fara restrictii. Iar organismul chiar are nevoie de zahar. Dar in cantitati mici.
Nu trebuie sa-i dati zahar copilului in primele 12 luni de viata.
Laptele de mama, formula (laptele praf) si fructele, legumele si cerealele contin zahar.
Copiii de un an ar trebui sa primeasca numai 30 g, iar cei de trei ani numai 40 g de zahar.
Sarcina principala a unui produs dulce este sa furnizeze organismului carbohidrati. Apoi acestia sunt transformati in glucoza. Glucoza este o sursa universala de energie si stimuleaza pofta de nancare.
Totusi, nu trebuie sa-i dati copilul dulciuri inainte de cina. Zaharul pe care il contin nu are valoare nutritiva, dar are un continut ridicat de calorii. Iata de ce copilul nu va mai manca imediat dupa ce primeste dulciuri.
Nascut cu inclinatie spre dulciuri
Laptele mamei este primul deliciu culinar al unui bebelus. Este dulce, deoarece contine zahar din alimentele consumate de mama. Dar asta nu inseamna ca trebuie sa indulciti ceaiul sau piureul copilului.
Bebelusul va manca un mar sau un morcov cu placere, bucurandu-se de gustul lor natural. Mai mult, glucoza naturala din aceste fructe este mai utila organismului.

Nessun commento:

Posta un commento