domenica 10 luglio 2011

Proprietatile vinului


     Poate mult mai mult decat alte bauturi, vinul are gust si miros diferit si in functie de paharul potrivit. Astfel, o decizie potrivita poate sa puna mai bine in valoare licoarea; pentru inceput asadar va trebui sa stim ce fel de pahar ne trebuie.
Plecand de la faptul ca s-a demonstrat ca sticla este prima care afecteaza gustul si aroma vinului, va trebui sa luam in considerare si caracteristicile paharului folosit. Astfel, detalii ca forma si marimea unui recipient impreuna cu alti asemenea factori joaca fiecare un rol important in rezultatul pe care il are vinul pe care il bem.
Pentru a alege paharul potrivit pentru vin, trebuie sa stim urmatoarele:
Vinul rosu
Daca planuim sa servim vin rosu, va trebui sa cumparam pahare cu o deschidere mai larga si o burta de asemenea. Astfel vinul va putea sa isi raspandeasca aroma si in acelasi timp sa atraga mai mult aer inauntru. Acest detaliu face ca aromele vinului rosu sa poata fi puse in valoare, provocand gustul si mirosul celui care il consuma.Mai mult, vinul rosu ar trebui turnat nu mai mult de o treime din pahar. Aceasta pentru a permite consumatorului sa se bucure de el, sa il deguste, cat si pentru a lasa aerul sa patrunda in pahar.

Vinul alb
In privinta vinului alb este preferabil sa folosim pahare mai inguste. Faptul ca burta paharului este mai mica permite temperaturii vinului sa se pastreze, fara sa se incalzeasca. In general, pentru servirea vinului alb este suficient sa folosim paharele standard cu picior. In privinta turnatului, regula este aceeasi, anume nu mai mult de o treime de pahar trebuie umplut. Poate uneori este bine sa servim un pic mai mult, cu toate ca este preferabil sa pastram continutul paharului scazut pentru a permite aromei sa se raspandeasca.
Sursa:http//stiridebine.com

Nessun commento:

Posta un commento