Creveti cu orezCrevetii au nevoie sa fie pastrati la rece.In timp ce lucrati cu ei, pastrati-i pe gheata sau in apa de la gheata.
1. Indepartati capul (daca acesta este înc? atasat) si picioarele.
2. Incepand de la cap, scoateti coaja exterioara. In functie de modul in care doriti sa serviti crevetii, puteti pastra ultimele segmente de coaja si varful cozii, în scopuri decorative.
3. Folosind un cutit cu varf ascutit, t?ia?i de-a lungul marginea exterioar? a crevetelui.
4. Daca o puteti vedea , scoateti cu varful cutitului ?i arunca?i vena. Daca nu este vizibila, nu va faceti probleme.
Pe masura ce ii curatati, asezati-i pe gheata sau in apa cu gheata, pana incepeti sa-i gatiti.
De ceva timp mi-am propus sa pregatesc o reteta care sa contina creveti si iata ca am reusit in sfarsit sa-mi duc planul la bun sfarsit. Si totusi mi-a fost greu sa ma decid la care reteta sa ma opresc, cei provensali mi s-au parut cei mai potriviti ... mmm...creveti, rosii, usturoi, portocala ...suna bine. Rezultatul a fost absolut fantastic ...mi-au placut foarte mult.
In continuare va las in compania retetei ...
Ingrediente:
1 lingura de ulei de masline extra virgin
250 grame creveti black tiger (decorticati si prefierti)
1 ceapa tocata
2 fileuri ansoa, scurse si taiate bucatele
1 ardei iute picant
2 catei de usturoi pisati
200 grame suc de rosii
2 tulpini de telina
60 ml fond de peste
1 lingurita seminte de fenicul (eu nu am pus, nu am avut)
coaja rasa fin si sucul de la o jumatate de portocala
160 grame orez cu bobul lung
1/2 lingurita firisoare de sofran
sare si piper
patrunjel (sau busuioc)
Se incinge uleiul într-o tigaie mare neaderentă, prevazută cu un capac ermetic. Se adauga ceapa, telina, ardeiul iute si usturoiul si se gătesc la foc mediu, amestecand ocazional, timp de 5 minute, sau pana cand vegetalele se fac moi, dar nu se rumenesc.
Se adauga rosiile, cu suc cu tot, fondul, semintele de fenicul, bucătelele de ansoa, coaja si sucul de portocala; se asezoneaza cu sare si piper. Se da în clocot, amestecand, apoi se micsoreaza flacara si se acopera pe jumătate tigaia. Se fierbe încet, timp de 12 minute.
Intre timp, se sfarama firisoarele de sofran. Se pune pe foc oala cu apa clocotita. Se adaugă orezul si sofranul, se sarează si se fierbe 10-12 minute, sau conform instructiunilor de pe ambalaj, pana se face fraged.
Se da sosul de rosii din nou în clocot. Se adauga crevetii, se acoperă ermetic tigaia si se gatesc, la foc mic, timp de 3-4 minute, sau pană ce sunt facuti. Nu se gatesc mai mult, caci se intaresc. Se adauga busuiocul tocat si se amesteca.
Se scurge orezul şi se împarte între 4 boluri. Se pun deasupra creveţii cu sosul de rosii. Se orneaza cu frunze de patrunjel sau busuioc si se servesc imediat.
Va recomand un vin alb.Pofta buna!
1. Indepartati capul (daca acesta este înc? atasat) si picioarele.
2. Incepand de la cap, scoateti coaja exterioara. In functie de modul in care doriti sa serviti crevetii, puteti pastra ultimele segmente de coaja si varful cozii, în scopuri decorative.
3. Folosind un cutit cu varf ascutit, t?ia?i de-a lungul marginea exterioar? a crevetelui.
4. Daca o puteti vedea , scoateti cu varful cutitului ?i arunca?i vena. Daca nu este vizibila, nu va faceti probleme.
Pe masura ce ii curatati, asezati-i pe gheata sau in apa cu gheata, pana incepeti sa-i gatiti.
De ceva timp mi-am propus sa pregatesc o reteta care sa contina creveti si iata ca am reusit in sfarsit sa-mi duc planul la bun sfarsit. Si totusi mi-a fost greu sa ma decid la care reteta sa ma opresc, cei provensali mi s-au parut cei mai potriviti ... mmm...creveti, rosii, usturoi, portocala ...suna bine. Rezultatul a fost absolut fantastic ...mi-au placut foarte mult.
In continuare va las in compania retetei ...
Ingrediente:
1 lingura de ulei de masline extra virgin
250 grame creveti black tiger (decorticati si prefierti)
1 ceapa tocata
2 fileuri ansoa, scurse si taiate bucatele
1 ardei iute picant
2 catei de usturoi pisati
200 grame suc de rosii
2 tulpini de telina
60 ml fond de peste
1 lingurita seminte de fenicul (eu nu am pus, nu am avut)
coaja rasa fin si sucul de la o jumatate de portocala
160 grame orez cu bobul lung
1/2 lingurita firisoare de sofran
sare si piper
patrunjel (sau busuioc)
Se incinge uleiul într-o tigaie mare neaderentă, prevazută cu un capac ermetic. Se adauga ceapa, telina, ardeiul iute si usturoiul si se gătesc la foc mediu, amestecand ocazional, timp de 5 minute, sau pana cand vegetalele se fac moi, dar nu se rumenesc.
Se adauga rosiile, cu suc cu tot, fondul, semintele de fenicul, bucătelele de ansoa, coaja si sucul de portocala; se asezoneaza cu sare si piper. Se da în clocot, amestecand, apoi se micsoreaza flacara si se acopera pe jumătate tigaia. Se fierbe încet, timp de 12 minute.
Intre timp, se sfarama firisoarele de sofran. Se pune pe foc oala cu apa clocotita. Se adaugă orezul si sofranul, se sarează si se fierbe 10-12 minute, sau conform instructiunilor de pe ambalaj, pana se face fraged.
Se da sosul de rosii din nou în clocot. Se adauga crevetii, se acoperă ermetic tigaia si se gatesc, la foc mic, timp de 3-4 minute, sau pană ce sunt facuti. Nu se gatesc mai mult, caci se intaresc. Se adauga busuiocul tocat si se amesteca.
Se scurge orezul şi se împarte între 4 boluri. Se pun deasupra creveţii cu sosul de rosii. Se orneaza cu frunze de patrunjel sau busuioc si se servesc imediat.
Va recomand un vin alb.Pofta buna!
Nessun commento:
Posta un commento