sabato 2 luglio 2011

Parjolute,Anghinare,Tonn,Paste cu rosii,Salata de grau


IMAGINI MIXTE,TOT CE GATESC,ESTE PASIUNEA MEA!Parjolute,Anghinare,Tonn,Paste cu rosii,Salata de grau


 PARJOLUTE DIN CARNE DE VITA!
 LE PRAJESTI PE GRATAR
 Tonn griliat, cu suc de soia si cartofi fierti cu caperri!
 Anghinare la cuptor in vin,salvie,knoor
 Modul de preparare:Se curata de petalele groase ca in imaginea de mai jos,pana dati de petalele mai moi,se taie in patru bucati se curata de puf care il au la partea carnoasa jos...cand ai curatat, le-ai si bagat in apa,deoarece au tendinta sa se inegreasca,sunt usor de preparat..

Are un spectru extrem de vast de actiune, se utilizeaza in tratarea unor boli ca nefrite cronice, varsaturi, enterite, fermentatii intestinale, hemoroizi, angicolite, colestite, constipatii, hipertensiune, hipercolesterolemie.
Eficacitatea ei se datoreaza continutului bogat de cinarina, oxidanti, polifenoli, flavone, insulina, saruri de potasiu si magneziu. Aceste substante au o actiune de excitare a secretiei biliare, ajuta la scaderea zaharului in sange, regenereaza celulele hepatice, e un bun colagog, se utilizeaza in cazul lipsei poftei de mancare.
Din punct de vedere terapeutic, frunzele de anghinare se caracaterizeaza prin efecte sigure asupra bolilor de ficat si rinichi, avand proprietatea de a mari secretia biliara si diureza, regland in acelasi timp procesul de formare a colesterolului. Paralel cu acest efect, ceaiul de anghiare are si insusirea de a diminua zaharul din sange dand bune rezultate in unele forme de diabet. Actiunea antidiabetica s-ar datora unei oxidaze.

Ca diuretic, ceaiul din aceasta planta se recomanda in nefritele acute si cronice, deoarece mareste volumul de urina si favorizeaza in acelasi timp eliminarea ureei si a substantelor toxice ce se formeaza la nivelul ficatului si rinichilor. Datorita eliminarii de toxine, se observa efecte favorabile in tratamentul urticariilor si a diferitelor forme de prurit (mancarime). Bune rezultate da ceaiul de anghinare si in bolile tubului digestiv, manifestate prin constipatie, varsaturi, enterite, fermentatii intestinale, colite, hemoroizi si lipsa poftei de mancare.

 Paste cu rosii,stafide si pinoli:Intr-un castron,lasa la macerat doi catei de usturoi,4 linguri ulei de masline,2 linguri de stfide,(20g),si 10g de pinoli..si 20 de rosii micute..lasa-le la macerat circa o ora.Prepari pastele si le torni peste rosii, amesteci bine..papa cat e cald...Pofta buna!
 SALATA DE GRAU:Fierbe graul normal.....(300g pentru 4 portii)scurge-l bine de apa..si torni peste grau,o cutie de tonn,20 de rosii,o cutiuta de ciupercute gata preparate,sare,doua oua fierte,mazare.un morcov dat prin razatoare....amesteca bine..

TONN PARJIT IN ULEI...SI STROPIT CU SUC DE SOIA!

VA UREZ POFTA BUNA...SUNT RETETE SIMPLE SI USOAR..IN SPECIAL PENTRU CEI CE TIN DIETA.POP

Nessun commento:

Posta un commento